måndag 29 november 2010

Recept på smaskig chokladkaka


Chokladtryffeltårta! 
1 dl rostad mandel
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad > 50 % kakao
1 dl Kesella kvarg
10-15 Italienska skorpor
flingsalt

Rosta mandeln i stekpanna, grovhacka den
koka ihop grädde och smör, ta av från värmen, bryt ner chokladen och låt den smälta.
Hacka skorporna, rör ned hacket och kesellan i smeten. Lägg smörpapper i en form med löstagbara kanter. Bred ut smeten i formen, strö över mandeln och ställ i frysen i 4 timmar. Ta ut kakan i god tid innan servering, strö på flingsalt.

( jag hade 200 g 44% och 100 g 70% choklad.  Italienska skorpor? Jag köpte Zetas Crostini!)

Sjukt god, svakalega gott.

I lördags hade vi kompisar på middag. 'Stinafina' fann sig till rätta efter grundlig husesyn, sov sig genom nästan hela kvällen.


Kvinna var till doktorn i dag. Jag fick Tramadol och sjukskrivning en vecka. Så i natt ska jag väl kunna sova. Det har jag inte gjort på två nätter nu och jag är duktigt slut i knoppen.

bless bless

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar